עבודה סמינריונית בתקשורת חזותית דורשת השקעה רבה לצד עבודה קשה וכל זאת בשילוב של כתיבה מדויקת, אך עם זאת יצירתית וכזו המכילה רעיוניות מקוריים. לימודי תקשורת חזותית מכילים לימודים תאורטיים ומעשיים ועל כן העבודה הסמינריונית צריכה להיות מקורית ולעורר בכותב העבודה עניין רב אחרת סיכויי ההצלחה מוטלים בספק.
הטיפ הראשון והטוב ביותר אותו אנחנו יכולים להעניק לקוראי המאמר הוא להשקיע בכתיבת העבודה גם אם היא לא בדיוק הדבר הראשון שבא לכם לעשות. ציון העבודה הסמינריונית יכול להיות משמעותי מאוד מהציון הכולל של התואר הראשון אותו עשיתם במהלך כל השנים האחרונות, כך שחבל להוריד מהציון רק משום שאין בכם את הכוחות לבצע את העבודה על הצד הטוב ביותר. שוכנעתם? בואו נמשיך הלאה ונספק לכם נקודות חשובות שיאפשרו לכם לבצע כתיבת סמינריון על הצד הטוב ביותר.
עבודות סמינריון בתקשורת חזותית - טיפים
תחקיר מעמיק על נושא העבודה – בהנחה שבחרתם נושא לעבודה הסמינריונית אותה אתם עתידים לכתוב, זה הזמן לבצע תחקיר מעמיק בכל הנוגע לנושא הנבחר ולהכיר אותו על בוריו. חשוב שתקראו חומר רב אודות הנושא (חומרים בעברית אך גם באנגלית ) ומסך החומרים אותם קראתם, בחרו את אלו שמתאימים לעבודה אותה אתם כותבים. שימו לב כי לבחירת הנושא משמעות עמוקה בהצלחת הכתיבה. ככל שנושא המחקר יעניין אתכם יותר כך תשקיעו בקריאה ובתחקור אודותיו ולהיפך.
לאחר שאספתם מספיק ידע ומידע אודות הנושא אודותיו אתם כותבים את העבודה הסמינריונית, זה הזמן להוריד אותו לטיוטות. באמצעות הטיוטות תגבשו רעיונות להצגת הנושא המרכזי של העבודה הסמינריונית שלכם. שימו לב כי הרעיונות המתגבשים יכולים להיות רבים ומגוונים, מהם תבחרו את האחד לכתיבה הלכה למעשה. סמינריון הוא שלב חשוב במהלך לימודי התואר ועל כן אל לכם לזלזל בו – זו הישורת האחרונה לפני הסוף המיוחל.
לאחר שהורדו לכתב כל הרעיונות, זה הזמן לשבת ולכתוב את העבודה בצורה מסודרת והיררכית – על פי רשי פרקים כולל בביבליוגרפיה. סיימתם לכתוב אותה ואתם מרגישים שעשיתם את הטוב ביותר שאתם יכולים? קראו את העבודה לפחות פעם אחת ותקנו את הנדרש – הוסיפו או השמיטו מידע שאינו רלוונטי, תקנו שגיאות כתיב שנפלו בטעות במהלך הכתיבה או במילי אחרות בצעו עריכה לשונית כדי שהעבודה תהיה קריאה ולא תלווה בטעויות מהותיות. לעיתים טעויות עלולות לגרום לבודק העבודה לחשוב שזלזלתם בתהליך וכי יכולתם להשקיע יותר מזה ואולי בצדק.
אתם לא בטוחים בעצמכם או לחילופין אתם מבקשים דעה נוספת, העבירו את העבודה לחבר טוב וקרוב שישמח לעזור לכם, לאחד ההורים או קולגה לעבודה ובקשו מהם לקרוא את העבודה ולהעביר חו"ד ותיקוני כתיב שהם מוצאים. לעיתים עלולים להופיע משפטים מסורבלים (שמשום שאתם כתבתם אותם אתם מבינים מה כתוב אך גורם חיצוני לא יצליח להבין את המשמעות) ולכן יתעורר הצורך לשנות ניסוח.