אתם מתחילים השנה ללמוד באחד המוסדות ההשכלתיים בארץ? מזל טוב וברוכים הבאים לעולם האקדמיה! זהו אחד מהפרקים החשובים והמשמעותיים ביותר בחייכם, וחשוב שתנצלו אותו על הצד הטוב ביותר. עד מהרה תגלו כי הלימודים במכללה או באוניברסיטה שונים בתכלית מהלימודים בתיכון, ואין כל מקום להשוואה מהרבה מאוד בחינות.
הקושי הראשון בנוגע ללימודים האקדמיים, הוא האחריות הרבה המוטלת אך ורק עליכם. אתם היחידים שמחליטים כיצד ייראה התואר שלכם. לדוגמה, אם בתיכון מערכת השעות הייתה נבנית על ידי בית הספר, הרי שבאקדמיה אתם אלה שבונים לעצמכם את המערכת ונרשמים לקורסים. אף אחד אחר לא יעשה זאת עבורכם.
הקושי השני הוא הרמה הלימודית הגבוהה והצורך הרב בהשקעה. בשיעורים, הסטודנטים הם אלה שצריכים לברור מה רלוונטי ומה לא רלוונטי מתוך הנאמר ע"י המרצה. כמו כן, לאורך כל השנה, יש לקרוא מאמרים ארוכים רבים. לאורך הסמסטר על הסטודנט להגיש מטלות שונות במספר קורסים, כמו למשל עבודות אקדמיות, ולאחר תום הסמסטר, לעשות מספר לא מועט של מבחנים אשר לאו דווקא פרושים בצורה אידיאלית.
הקושי השלישי הוא הזמן שגוזלים הלימודים. אם בתיכון יום לימודים ממוצע היה אורך כ-6 שעות ולאחריו זמן הפנאי היה רב, הרי שיום לימודים באקדמיה הינו ארוך יותר, ולאחריו תמיד ישנן מטלות שהסטודנט צריך לבצע, כגון כתיבת עבודות אקדמיות. הסטודנט הממוצע לא מספיק להשלים את כלל המשימות בבת אחת, תמיד ישנם דברים הדורשים השקעה של מספר ימים לכל הפחות.
אז איך מתגברים על כל האתגרים האלה?
למרות הכול, השלמת תואר אקדמי היא איננה משימה בלתי אפשרית, וסטודנטים רבים מסיימים את התואר. הסטודנטים מוצאים את הדרכים להתגבר על הקשיים, אך ישנם מספר טיפים שיכולים לעזור לכולם.
ראשית, מומלץ מאוד להתייעץ עם הגורמים המקצועיים במוסד האקדמי בו אתם לומדים, אשר יענו לכם על שאלות וידריכו אתכם בכל אשר תצטרכו. הדבר תקף לרמה האדמיניסרטיבית, כלומר כל דבר שאתם צריכים לניהול התואר, כגון הרשמה לקורס. עזרה זו תוכלו לקבל ממזכירות החוג. מהבחינה הלימודית, יש באפשרותכם להתייעץ עם מרצה הקורס, או עם המתרגל שלו, באם קיים. אותם תוכלו לשאול לגבי החומר הנלמד בקורס או לקבל הכוונה במטלות, כגון כתיבת עבודות אקדמיות.
שנית, שנה א' היא ההזדמנות הטובה ביותר שלכם להכיר את המקום בו אתם לומדים ולקבוע את תוכנית העבודה שלכם שתתאים הכי טוב לסדר היום שלכם: מיצאו היכן הכי נוח לכם ללמוד למבחנים, היכן הכי נוח לכם לכתוב עבודות אקדמיות,היכן ומתי אתם מעדיפים לאכול וכיוצ"ב. סדר ארגוני יעזור לכם לעבור את התואר בקלות רבה יותר.
שלישית, עליכם ליצור קשרים חברתיים! בשנה א', כל הסטודנטים מרגישים "אבודים" כמוכם, ומרביתם לא מכירים אף אחד. זו ההזדמנות שלכם להכיר אנשים חדשים. אותם אנשים יוכלו לעזור לכם לעבור את התואר, למשל בלמידה ביחד במבחנים, השלמת סיכומי שיעורים או חבירה לביצוע מטלה זוגית.