על עיצוב במוצרים טבעיים, טקסטורות טבעיות וצבעי אדמה
השנים האחרונות מתבטאות בשימוש באלמנטים טבעיים כגון צבעים חמים, טקסטורות דומיננטיות, תאורה מתאימה וכמובן ריהוט וקונסטרוקציות קלאסיות.
אחד החומרים המדגימים בצורה הטובה ביותר את המגמה הזו הוא השעם: לשעם מראה טבעי ומחוספס, אך חשוב מכל, מדובר בחומר מתחדש שאינו פוגע בעצים מהם הוא מופק. השעם מופק מקליפת עץ "אלון השעם" (שגדל רק באזורים ספציפיים ביותר), וקליפה זו מתחדשת כעבור כעשר שנים. זה אולי נשמע הרבה, אבל עץ כזה יכול להגיע גם לגיל של מאתיים שנה...
שעם כחומר בסיס לפרקטים
הבידוד האקוסטי המצוין שלו הפכו אותו לחומר בסיס מושלם עבור פרקטים (כשכבת בסיס בצורת גליליים). הבידוד האקוסטי מפחית את רמת הרעש בבית ומאפשר לבצע הפרדה טובה יותר בין החדרים או הקומות. השעם משמש גם כמבודד תרמי ולכן מקצר את זמן החימום או הקירור של הדירה תוך כדי שהוא חוסך בצריכת החשמל והאנרגיה.
מכיוון שהשעם גם אינו חדיר למים ולמעשה סופג אותם, אם קיימת רטיבות או אפילו נזילה של מים, השעם יספוג אותם מבלי להיהרס.
חיפוי שעם
מאפייני השעם שהופכים אותו לבסיס מצוין לפרקטים הם גם אלו שמאפשרים ליצור מגוון רחב של מוצרי שעם לעיצוב הבית, בדגש על אריחים לרצפה וחיפוי לקירות. אלו נוצרים מגרגרי שעם המחוברים יחדיו בתהליך היוצר עליהם לחץ גדול במיוחד בטמפרטורה גבוהה. תהליך זה מבטיח עמידות גבוהה ומשטח נעים למגע. הבידוד האקוסטי הופך את חיפוי השעם לקירות לאידאלי עבור אולפני סאונד, חדרי ישיבות וכו'. אריחי שעם יכולים להגיע במגוון של טקסטורות על מנת להוסיף עניין וצבע לחדר.
השעם כאלמנט עיצובי
למרות שהשעם נראה בתחילה כחומר מעט סולידי ואחיד, הוא מגיע במנעד רחב של צבעים כגון קפה, שוקולד, ואפילו צבעים מעט יותר נועזים כגון "קוניאק" ו-"טבק". אפשרות זו מאפשרת לשלב אותו עם מגוון גדול של צבעים טבעיים אחרים בחדרים שונים לשם שיפור עיצוב פנים של הבית.
מכיוון שהשעם הוא חומר שקל מאוד לעבוד אתו, יש לא מעט פיתוחים מעניינים שתופסים מקום של כבוד בתקופה האחרונה. לדוגמה, אפשר לראות כיום גופי תאורה משעם, קערות ואפילו פסיפסים שנעשים על ידי "גילוף" בתוך השעם. באופן זה, אפשר ליצור דלתות הזזה משעם ואפילו הדומים לרגליים. יש חברות שהולכות אפילו צעד אחד קדימה ומייצרות ממנו כפכפים, כך שאפשר להרגיש את הטקסטורה שלו בכל צעד פשוטו כמשמעו...